fbpx

Γιατί η ιδιωτική ασφάλιση Υγείας «κερδίζει» τους πολίτες όλο και περισσότερο

Ιαν 21, 2018

Η κατάρρευση των κρατικών παροχών Υγείας δεν αποτελεί καινούριο φαινόμενο, ωστόσο μέσα στο 2017 έγινε πιο αισθητή ενώ για πρώτη φορά καταγράφηκε η αντίληψη των πολιτών για τη δημόσια Υγεία και τα ιδιωτικά προγράμματα.

Ένα πολύ ενδιαφέρον και χαρακτηριστικό στοιχείο ήταν αυτό που προέκυψε από έρευνα της MRB για την Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος. Σύμφωνα, λοιπόν, με την έρευνα, συνολικά 7 στους 10 Έλληνες πολίτες αναγνωρίζουν την ανάγκη εξασφάλισης καλύτερων παροχών υγείας μέσω της ιδιωτικής ασφάλισης.

Επίσης 7 στους 10 πιστεύουν ότι οι κρατικές παροχές υγείας, δηλαδή η νοσοκομειακή και η ιατρική περίθαλψη, στο μέλλον θα μειωθούν. Την ίδια ώρα, ένα αντίστοιχο ποσοστό δηλώνει ότι δεν είναι ικανοποιημένο από τις υφιστάμενες παροχές υγείας.

Πιο αναλυτικά, οι πολίτες στη μεγάλη τους πλειοψηφία δεν είναι ικανοποιημένοι με τις κρατικές παροχές, δεν είναι αισιόδοξοι ότι η κατάσταση θα βελτιωθεί και αισθάνονται την ανάγκη να εξασφαλίσουν καλύτερες παροχές μέσω ενός ιδιωτικού προγράμματος. Σε ποσοστό 52% θεωρούν ως βασικό κίνητρο για την επιλογή ενός ιδιωτικού προγράμματος τη σιγουριά ότι το πρόγραμμα θα τους καλύπτει ότι θα πληρώνει ότι χρειαστεί. Μάλιστα, σε ποσοστό 49% οι ερωτηθέντες θεωρούν ότι τα χρήματά τους αξιοποιούνται καλύτερα όταν δίνονται σε ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες.

Υπάρχουν τα πάντα

Δεν είναι τυχαίο ότι η ιδιωτική ασφάλιση Υγείας κερδίζει συνεχώς έδαφος, καθώς στην ασφαλιστική αγορά διατίθενται προγράμματα Υγείας για όλη την οικογένεια, τα οποία παρέχουν ουσιαστικές καλύψεις.

Θέλετε ένα οικογενειακό πρόγραμμα; Υπάρχει. Μήπως επιθυμείτε το ιδιωτικό πρόγραμμα που θα επιλέξετε να εστιάζει σε συγκεκριμένες καλύψεις; Δεν έχετε παρά να το ζητήσετε. Προγράμματα ειδικά για παιδιά, για οδοντιατρική φροντίδα, με δυνατότητα επιλογής χαμηλότερων ή υψηλότερων θέσεων νοσηλείας. Θέλετε προγράμματα που καλύπτουν μόνο την εξωνοσοκομειακή περίθαλψη ή ολοκληρωμένες λύσεις που συμπεριλαμβάνουν παροχές δευτεροβάθμιας περίθαλψης;

Θα τα βρείτε όλα. Η νέα γκάμα προγραμμάτων Υγείας προσφέρει στους καταναλωτές πολυάριθμες επιλογές και δυνατότητες συνδυασμών, διαμορφώνοντας στην ουσία, ένα ασφαλιστικό προϊόν εξαιρετικά ευέλικτο. Ακριβώς, δηλαδή, αυτό που χρειάζεται ο ασφαλισμένος: αξία και ποιότητα σε επίπεδο παροχών και δυνατότητα εξατομίκευσης ανάλογα με την οικονομική δυνατότητα του καθενός.

Τα «μυστικά»

Όσο απλή και αν μοιάζει η επιλογή ενός ασφαλιστηρίου, οι καταναλωτές θα πρέπει να είναι προσεκτικοί. Άλλωστε μιλάμε για την υγεία και όχι για κάποιο περιουσιακό στοιχείο, του οποίου η αξία περιορίζεται σε υλικά και ίσως συναισθηματικά πλαίσια. Εάν, λοιπόν, θέλετε να εξασφαλίσετε το πιο κατάλληλο για τις ανάγκες σας ασφαλιστήριο Υγείας, τότε η διαδικασία είναι είναι η εξής:

Κάντε αίτηση στον ασφαλιστή σας: Η χρησιμότητα του επαγγελματία που θα σας συμβουλέψει και θα σας κατευθύνει είναι τεράστια. Ο ασφαλιστής είναι αυτός που θα είναι δίπλα στον ασφαλισμένο σε κάθε απρόσμενο γεγονός, θα δώσει συμβουλές αλλά και λύσεις σε πολύπλοκες περιπτώσεις. Εμείς γνωρίζουμε τις ανάγκες μας και ο ασφαλιστικός σύμβουλος έχει τις γνώσεις και την εμπειρία να μας κατευθύνει με ασφάλεια στον λαβύρινθο των ασφαλιστικών όρων, των πολλών και διαφορετικών συμβολαίων και των παροχών.

Προσοχή σε αυτά που δηλώνετε: Το βασικότερο ίσως στοιχείο για τη σωστή ασφάλιση είναι η πλήρης συμπλήρωση του ερωτηματολογίου υγείας. Στην αίτηση ασφάλισης δηλώνετε τα ακριβή σας στοιχεία, την κατάσταση της υγείας σας καθώς και οποιοδήποτε στοιχείο δίνει τη δυνατότητα στην ασφαλιστική εταιρεία να εκτιμήσει τον κίνδυνο που αναλαμβάνει. Δώστε επίσης προσοχή σε όρους όπως το δικαίωμα εναντίωσης, το δικαίωμα υπαναχώρησης, τα στοιχεία της σύμβασης, την απαλλαγή και τις αναμονές.

Πηγή: liberal.gr

Κάνε εγγραφή στο newsletter

Call Now Button